Ohjeet moottoripyöräkortin ajamista varten. Kurssi etenee seuraavasti

  1. Ilmoittaudu kurssille. Kun autokoulu on hyväksynyt ilmoittautumisesi, saat s-postiisi linkin minkä kautta pääset omille sivuille mistä löytyy opiskelu- ja harjoittelumateriaalit
  2. Jos et pääse omille sivuille tai et löydä vahvistusviestiä klikkaa tästä
  3. Tule EAS-kurssille  jos sinulla ei ole aiempaa ajokorttia tai käy korotuskurssin teoriatunnit. Jos valitset verkkotunnit käy ne (+20€).
  4. Aina kun asioit autokoulun kanssa, laita viesteihin nimesi sekaannusten välttämiseksi
  5. Ajotunnit voit aloittaa heti (kelivaraus).  Autokoululta saat ajotunneille aina täydet suojaavat ajovarusteet. Saat myös käyttää omia varusteita. Laita kylmällä ilmalla riittävästi vaatetta päälle.
  6. Hae Ajovarmalta (Nikolaintie 10) ajokorttilupaa (ei koske ajokorttiluokan korotusta).  Ajokorttilupaa varten tarvitset 2 passikuvaa ja lupamaksun 37€.  Jos olet valinnut passikuvien ottamisen autokoululla tai toimistopaketin, sovi aika kuvan ottamiseen. Jos sinulla on voimassaoleva passi tai henkilökortti, kuvat voidaan siirtää siitä ajokorttiin. Huomaa että joudut todistamaan henkilöllisyytesi, kannattaakin mennä huoltajan kanssa hakemaan ajokorttilupaa.
  7. Käy teoriakokeessa (ei koske ajokorttiluokan korotusta). Ajan voit varata itse osoitteesta ajovarma.fi tai pyytää autokoulua varaamaan ajan. Katso tutkintoon meno-ohjeet.
  8. Ilmoita autokoululle heti kun olet läpäissyt teoriakokeen, niin autokoulu varaa ajo- tai käsittelykokeen.
  9. Ole aktiivinen. Olet itse vastuussa kurssisi sujumisesta. Jokainen ajaa kortin itselle sopivalla aikataululla, eikä autokoulu soittele perään eikä tyrkytä ajoja.
  10. Kurssimaksu täytyy olla kokonaisuudessaan maksettu ennen ajokoetta