Ohjeet mopo-, nelipyörä- ja traktori-kortin ajamista varten. Kurssi etenee seuraavasti

 1. Ilmoittaudu kurssille. Kun autokoulu on hyväksynyt ilmoittautumisesi, saat s-postiisi linkin millä saat aktivoitua omat sivut, mistä löytyy opiskelu- ja harjoittelumateriaalit. Jos vahvistusviestiä ei näy kannattaa tarkistaa myös roskaposti.
 2. Jos et pääse omille sivuille tai et löydä vahvistusviestiä klikkaa tästä
 3. Tule EAS-kurssille. Jos valitset verkkotunnit (+20€) käy ne.
 4. Aina kun asioit autokoulun kanssa, laita viesteihin nimesi sekaannusten välttämiseksi
 5. Hae Ajovarmalta (Nikolaintie 10) ajokorttilupaa. Ajokorttilupaa varten tarvitset 2 passikuvaa ja lupamaksun 39€.  Jos olet valinnut passikuvien ottamisen autokoululla, sovi aika kuvan ottamiseen (vain Härmässä). Jos sinulla on voimassaoleva passi tai henkilökortti, kuvat voidaan siirtää siitä ajokorttiin. Huomaa että joudut todistamaan henkilöllisyytesi, kannattaakin mennä huoltajan kanssa hakemaan ajokorttilupaa.
 6. Käy teoriakokeessa. Ajan voit varata itse osoitteesta ajovarma.fi tai pyytää autokoulua varaamaan ajan. Katso tutkintoon meno-ohjeet.
 7. Ilmoita autokoululle heti kun olet läpäissyt teoriakokeen, niin autokoulu varaa ajo- tai käsittelykokeen.
 8. Ajotunnit voi aloittaa kun olet täyttänyt 15. Useimmiten ajot kannattaa ajaa vasta kun ajo/käsittelykoe on varattu. Mopolla ei ajeta liukkaalla kelillä.
 9. Autokoululta saat ajotunneille aina täydet suojaavat ajovarusteet. Saat myös käyttää omia varusteita. Laita kylmällä ilmalla riittävästi vaatetta päälle.
 10. Ole aktiivinen. Olet itse vastuussa kurssisi sujumisesta. Jokainen ajaa kortin itselle sopivalla aikataululla, eikä autokoulu soittele perään eikä tyrkytä ajoja.
 11. Kurssimaksu täytyy olla kokonaisuudessaan maksettu ennen ajokoetta