Ohjeet B-kortin ajamista varten. Kurssi etenee seuraavasti

  1. Ilmoittaudu kurssille. Kun autokoulu on hyväksynyt ilmoittautumisesi, saat s-postiisi linkin minkä kautta löytyy omat sivut mistä löytyy opiskelu- ja harjoittelumateriaalit
  2. Jos et pääse omille sivuille tai et löydä vahvistusviestiä klikkaa tästä
  3. Tule EAS-kurssille tai jos sinulla on jo ennestään jokin kortti, infotunnille (n.30min). Jos valitset verkkotunnit (+20€) käy ne.
  4. Aina kun asioit autokoulun kanssa, laita viesteihin nimesi sekaannusten välttämiseksi
  5. Ajotunnit voit aloittaa heti. Aikataulun suunnittelemiseksi voit lähettää Timolle tekstarina lukujärjestyksesi, numero on 0405706610
  6. Hae Ajovarmalta ( Nikolaintie 10) ajokorttilupaa. Ajokorttilupaa varten tarvitset 2 passikuvaa ja lupamaksun 37€.  Jos olet valinnut passikuvien ottamisen autokoululla tai toimistopaketin, sovi aika kuvan ottamiseen. Jos sinulla on voimassaoleva passi tai henkilökortti, kuvat voidaan siirtää siitä ajokorttiin. Huomaa että joudut todistamaan henkilöllisyytesi kun menet hakemaan ajokorttilupaa.
  7. Käy teoriakokeessa. Ajan voit varata itse osoitteesta ajovarma.fi tai pyytää autokoulua varaamaan ajan. Katso tutkintoon meno-ohjeet.
  8. Ilmoita autokoululle heti kun olet läpäissyt teoriakokeen, niin autokoulu varaa ajokokeen. 
  9. Ole aktiivinen. Olet itse vastuussa kurssisi sujumisesta. Jokainen ajaa kortin itselle sopivalla aikataululla, eikä autokoulu soittele perään eikä tyrkytä ajoja.
  10. Kurssimaksu täytyy olla kokonaisuudessaan maksettu ennen ajokoetta.